tirsdag den 30. august 2011

Besøg hos Claus Dalby

Jeg, min mand Finn, en kær veninde, der hedder Lene og hendes søster Merethe var så heldige at vinde et besøg i haven hos Claus Dalby (- sammen med en del andre, men sådan er det. Haven er så tilpas stor, at det kun var hyggeligt).

Datoen var d. 21. august, klokken var 11, da vi blev "lukket ind gennem porten", det var en søndag, og vejret var herligt. Tænk - det regnede slet ikke, og solen skinnede faktisk. Hvor var vi heldige ...

Her er et par billeder fra besøget. Jeg ved godt, at der er mange, der har taget lignende billeder, men her er det MIG, der er fotografen og MIG, der har set motivet gennem kameraet. Det var en fin oplevelse og Claus er jo en venlig mand, der gerne fortæller og svarer på spørgsmål, så vi fik både billeder og viden med hjem.

"Slottet"

"Et lille foredrag"

Claus fortæller "noget interessant". Ihvertfald lytter Lene meget opmærksomt ...

Solhat og violfrøstjerne - mage til partnerskab skal man da lede længe efter ...

Den dobbelte viofrøstjerne Thalictrum delavayi 'Hewitt's Double' - bare så skøn ...

Merethe og Lene

Min kære husbond - Finn

Finn i orangeriet

Finn for enden af "the sunken garden"

- og så et billede af MIG ...

- også fra "the sunken garden"

- et mere ...

- og ...

Claus' ven i haven...

Huset set fra starten af haven gennem 2 taks. Sikke et fokuspunkt. 

Staude - Kvan: 
Angelica purpurea 'Vicar's Mead'
Denne staude har jeg fået tilsendt frø af og har nu flere små planter, der skal ud i MIN have "om lidt". Hvor det bliver spændende at se resultatet næste år. 

Et billede mere af denne smukke Kvan

Det smukke og funktionelle ude-køkken. 
Jeg kan udmærket forstille mig dette i brug en skøn sommer-aften ... - en af de få i år uden regn ...

Flot samling af krukker. 
Dette syn har givet mig inspiration til selv at få mine krukker 
til at stå i flere niveauer

Jeg har taget mange flere billeder, MEEEEN - de kan ikke alle være med her, så det må være nok for denne gang. Jeg takker Claus for en fin oplevelsesrig dag til Risskov. Det var rejsen værd. Vi kommer trods alt fra Falster, men gjorde stop i en anden have på Fyn på vej hjem, hvilket også var en dejlig oplevelse, men disse billeder tænker jeg ikke, at ville bringe her, idet jeg ikke har spurgt haveværten "om lov"...







Clematis Kirilowii

I 2005 købte jeg denne Clematis og plantede den i en Sydbøg. På billederne ser du resultatet. Det er en Clematis, der ikke er særlig aggressiv, den er hvid, den dufter og lyser så fint op og den blomstrer først her i august. Hvert forår tror jeg, den er gået ud, for den starter sent med sine skud, men op kommer den og står så fint i haven. Den kan anbefales ...





lørdag den 13. august 2011

Plantemarked aflyst (men nyt er nu planlagt til d. 11/9-11)

Der var arrangeret plantemarked af Haveselskabet på Lolland Falster (jeg er selv en del af bestyrelsen!) søndag d. 14. august 2011 kl. 13 på Fuglsang, Lolland. Et dejligt sted. - MEN MEN MEN, der er jo nærmest "oversvømmet" og det går ikke, at der ankommer omkring 500 mennesker MED biler. Græsplænerne bliver jo ødelagt og folk kører fast. Vi har ellers en aftale med rigtig mange standholdere, og der er nu brugt en del tid til at sende mails, ringe m.m. for at få oplyst disse, at de alligevel ikke skal komme.
HVOR er det ærgerligt. Havde jo selv en del planter, som jeg godt kunne tænke mig fandt bolig i andre haver, bl.a. staude-kvan: Angelica purpurea 'Vicar's Mead'. Jo, det er planter fra frø, jeg har fået sendt fra Claus Dalby's have, som jeg har været så heldig, at de er slået an. Jeg har jo ikke selv brug for SÅ mange ...

Claus Dalby kalder den "en rigtig showstopper og billedet er da også fra hans blog (tak for lån, Claus).

se link:   http://www.clausdalby.dk/2010/08/en-rigtig-showstopper.html

Angelica purpurea 'Vicar's mead'
24. august 2011:
Det er nu besluttet fra bestyrelsens side, at planlægge plantemarked til søndag d. 11. september. DOG kan vi risikere, at måtte aflyse igen, dette i samråd med medarbejder fra Fulgsalg. 
Vi vil have tørvejr, tørvejr, tørvejr og sol, sol, sol ... 
Du kan på hjemmesiden for den lokale afdeling af Haveselskabet på Lolland Falster tjekke status. Hjemmesiden vil d. 10. september inden kl. 12.00 blive opdateret sidste gang inden plantemarkedet med oplysning om,, hvorvidt det afholdes eller ej. Vi krydser fingre ...

fredag den 5. august 2011

Lathyrus, rysterips og Clematis i sensommeren

Efter inspiration fra Claus Dalby's blog, sender jeg her lige et par billeder af MINE Lathyrus fra MIN have. Jeg har i forsommeren plantet forspirerede Lathyrus i køkkenhaven - 4 "kegler", og de har godt nok givet mange buketter den sidste månedes tid. Her et billede af blot de 2 "kegler". Lathyrus dufter så dejligt.




Jeg har i dag taget de sidste rips fra min opstammede rips. De blev brugt til rysterips - masser af sukker. Desuden tog jeg selvfølgelig endnu en buket af mine Lathurus ind.  Det er nok snart slut - er sommeren ved at gå på hæld?


Desuden blomstrer nogle af mine elskede Clematis. Det første billede er af Clematis 'Crispa'. Det næste af både Clematis 'Crispa' og 'Blue Angel'.



Den næste er Clematis 'Betty Corning' - Det er den Clematis, jeg holder mest af. Den dufter faktisk. Det er der ikke mange Clematis, der gør. Derfor har jeg også hele 3 af netop 'Betty Corning'. Selvfølgelig placeret 3 forskellige steder i min have.


- og 'Perle d' Azur'. En rigtig flot og blomsterig type. Smuk.



Til sidst lidt "kunst". Det kan man selvfølgelig ikke se på billedet, men "tingen" drejer i vinden, og gør, at der fremkommer optisk bedrag. Det ser helt godt ud.


Til sidst skal da lige nævnes: Jeg er blevet udtrukket til at besøge Claus Dalby's have d. 21. august. Er man da ikke bare HELDIG! - og det er min mand også, for han skal med :-)